Kunst & Arkitektur

Unikke kunstværker, enestående smukt byggeri og luksuriøs indretning af Piet Boon. Hof van Saksen er en fryd for øjet. I hovedbygningen Havezate findes der ikke alene i kælderetagen kunstværker, men også i de forskellige restauranter. Og rundt omkring på resortet kan du se pragtfulde skulpturer. Vil du ikke gå glip af nogen? Så gå en tur ad kunstruten. Du vil blive budt på et fantastisk syn.

Rød Hund

En gigantisk rød hund holder vagt på resortet. Ifølge kunstneren William Sweetlove bringer hunden ikke kun et budskab om håb, men også en kraftig advarsel med hensyn til klimaændringer. Støvlerne på forpoterne er tænkt som beskyttelse mod klodens opvarmning, og på ryggen holdes en flaske rent drikkevand på plads med et bælte.

#Hofvansaksen

Henk Helmantel på Drents Museum og på resortet

I forhallen oven over klaveret hænger det største stilleven, kunstmaleren Henk Helmantel har lavet. Men det er ikke det eneste af hans værker, der kan ses på vores resort. Der hænger også 24 andre. Og fra den 3. oktober 2020 t.o.m. den 7. marts 2021 kan man i Drents Museum se en udstilling med 70 andre af hans kunstværker. Museet ligger bare 15 minutter væk fra resortet. Og selvfølgelig er museets gæster hjertelig velkommen til at komme og beundre Helmantels værker på Hof van Saksen.

Harms Rolde samlingen

Collectie Harms Rolde er en professionel kunsthandel, der er specialiseret i nutidsrealisme. Den ligger på Hof van Saksen og repræsenterer forskellige kunstnere. Ikke blot Henk Helmantel, men også Matthijs Röling, Sam Drukker, Ton Dubbeldam og mange andre. Malerierne kan ses i hovedbygningen Havezate, og skulpturerne står spredt ud over resortet.
Se hele Harms Rolde samlingen

Arkitektur

At Hof van Saksen er formgivet med øje for detaljer, ses overalt på resortet. Bondehusene og hovedbygningen Havezate er tegnet af arkitekten Cor Kalfsbeek. Med et nik til fortiden, som han selv så smukt siger. Interiørets fantastiske luksus og kvalitet er udtænkt af indretningsarkitekten Piet Boon. Haverne omkring Havezate er formgivet af havearkitekten Piet Oudolf, som bl.a. er kendt for Ground Zero i New York.
Læs mere om arkitekturen