Kunst & Arkitektur

Kunst & arkitektur er nøglen til hovedbygningen Havezate. Havezate tilbyder noget til alle. Kom forbi og se de luksuriøse møbler fra Piet Boon eller den unikke kunst. Kunsten hos Hof van Saksen er lavet af lokale kunstnere.

Harms Rolde samlingen

Blev inspireret i Havezate hos Hof van Saksen. Dyk ind i Drenthe af Paul Wieggers, mød Sam Drukker's drøm om dyrene fra Pieter Pander, og reflektere på det største stillbillede fra Henk Helmantel.
Se hele Harms Rolde samlingen

Yvonne Visser

Når man kører til Hof van Saksen, er der en fantastisk statue ud af bronze fra Yvonne Visser. Der er disse sektioner af hendes kunst, hvor dans, bevægelse og mennesket er altafgørende. Statuen kan ses, når man kører ned til hovedbygningen Havezate.

Mennesket er det centrale i Yvonne Vissers arbejde. Grunden til at hun gengiver figurer af dyr, er fordi at dyr har så mange fantastiske forklædninger, hvilket giver hende flere muligheder. 

Kærligheden taler. Kærlighed for materialerne, til mennesket, livet og kærlighed til bjørnene, frøerne, flodhestene, elefanterne eller fuglene, hvilket er hendes emner. Potrætterne her har en følelse af realisme og humor. Kunst med et alvorligt emne er også smukt.

Yvonne Visser er kendt for hendes arbejde i de offentlige områder, som Sofie der danser langs A28 motorvejen nær afgang 35 Tynaarlo og 'Bjørnen og Hunden' i Martini Hospital i Groningen.

Arkitektur

Bygningen Havezate er designet af Cor Kalfsbeek og møblereret af interiør designer Piet Boon, som er meget luksuriøs og kvalitetsbevidst. Den flotte have er designet af Piet Oudolf. Der er mange faciliteter som en speciel designet pool, restauranter, Spa & Wellness center og Business centeret - der er noget til alle!
Læs mere om arkitekturen